1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Waarom bigamie niet en buitenechtelijke relaties wel?

Topic in 'Nieuws Nederland' gestart door Nia2Match: 4 november 2016.

 1. Nia2Match

  Nia2Match Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  12 februari 2015
  Berichten:
  13
  Likes:
  5
  Waarom mag bigamie eigenlijk niet?

  [​IMG]

  UTRECHT - De Utrechtse advocaat Anis Boumanjal wil dat bigamie legaal wordt. Hij staat een Amersfoorter bij die een straf boven zijn hoofd hangt omdat hij een tijdje met twee vrouwen was getrouwd. Boumanjal vraagt zich af waarom dat eigenlijk niet mag in Nederland.
  Bigamie is in Nederland niet geaccepteerd en er staat dan ook maximaal zes jaar cel op. "Maar in Nederland zijn we er wel aan gewend dat iemand met jan en alleman naar bed gaat. Daar doen we dan niet moeilijk over", zegt Boumanjal.
  Waarom kan bigamie dan ook niet, vraagt Boumanjal zich af. "Zo lang de vrouw en de man beiden instemmen met deze gang van zaken, is er geen man overboord", zegt hij. "In plaats van het versterken en verstrengen, zou je kunnen kijken of de Nederlandse wet aangepast kan wordt."
  TEGENHOUDEN"Je kan mensen die conform hun geloof een tweede vrouw willen trouwen niet tegenhouden", zegt Boumanjal. "Als je dat wel wil, gebeurt het straks onder de rader en ben je nog verder van huis." Hij denkt dat er veel meer mensen in Nederland schuldig zijn aan bigamie maar dat die dat niet bekend hebben gemaakt.
  Volgens Boumanjal wilde zijn cliënt kinderen en heeft hij netjes gehandeld volgens het familierecht in Marokko. De advocaat erkent dat zijn cliënt naar de letter van de Nederlandse wet strafbaar is. Toch vraagt de raadsman aan de rechtbank om de Amersfoorter schuldig te verklaren zonder een straf op te leggen.
  Tijdens de rechtszaak dinsdag tegen de Amersfoorter eiste het OM een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 750 euro. De maximumstraf van zes jaar cel vond het OM te hoog omdat het lang geleden is dat de man met twee vrouwen was getrouwd. Eén van de vrouwen is vlak daarna van hem gescheiden.
  De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 december 2016
 2. Waarom mag bigamie niet in Nederland?
  Omdat het Nederlandse volk dat niet wil.

  En als je daarmee niet akkoord bent, moet je niet naar Nederland komen.
  Zo simpel is het.

  Als je van Nederland naar Marokko komt, mogen ook een aantal dingen niet. Bv meisjes mogen elkaar niet zoenen want als je ouders dit verklikken aan de politie riskeer je drie jaar cel.
  Zo simpel is het.
   
  monkypeter vindt dit leuk
 3. Nia2Match

  Nia2Match Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  12 februari 2015
  Berichten:
  13
  Likes:
  5
  Het Nederlandse volk bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen die verschillende meningen hebben.


  Als je ergens niet mee akkoord bent dan betaamt het een goede burger om zijn stem te laten horen zonder geografische fixaties tentoon te spelen. Wanneer een ingezetene hier geboren is, dan heeft hij/zij geen keuze wat betreft het naar Nederland komen.
   
 4. Ik vind dat zeer goed dat het Nederlandse volk uit verschillende groepen bestaat die verschillende meningen hebben. Dat verrijkt een samenleving.
  Maar het is de meerderheid die telt. En die vind je terug bij de vertegenwoordiging van al deze groepen in het parlement. En het is het parlement - de meerderheid van de bevolking dus- die de wetten maakt. Tot nu toe heeft het Nederlandse parlement ( de meerderheid van de bevolking dus) nog geen wet gemaakt die bigamie toelaat. En gezien de culturele achtergrond van dit volk zal dit de eerste, zeg maar, 500 jaar ook niet gebeuren.

  Nog twee opmerkingen:
  1. het is altijd de man die zijn voordelen wil. Nooit de vrouw. Als je bigamie toelaat, ga je dan ook polyandrie toelaten? Zal je man akkoord gaan dat jij een tweede man neemt? Een derde? Een vierde? Een vrouw die dat doet zal vlug een welbekende naam krijgen. Maar als een man dat doet, dan wordt hij niet als hoer maar als stoer aanzien. Weeral eens onderdrukking van de vrouw.
  2. Dankzij Napoleon is er in Nederland scheiding tussen godsdienst en staat. Gelukkig maar !
  Maar jij roept precies de godsdienst in om bigamie te rechtvaardigen . Fout dus !
  De godsdienst mag geen enkele rol spelen in de wetgeving.
   
  monkypeter vindt dit leuk
 5. monkypeter

  monkypeter Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  18 januari 2015
  Berichten:
  181
  Likes:
  113
   
Laden...
Focus Forum Datum
Waarom lekt onze huid niet? Van alles en nog wat 5 december 2016
Waarom trouwen marokkanen niet meer? Nieuws Marokko 16 november 2016
Waarom marokkanen moeten gaan stemmen (video) Nieuws Marokko 26 september 2016
Marokkaanse legt uit waarom ze zich tot het christendom bekeerde (video) Nieuws Marokko 20 juni 2016
Waarom radicaliseren jongeren? ex-radicale moslim vertelt! (video) Nieuws Marokko 14 mei 2016

Deel deze pagina