1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Vermomd als toerist, met de taxi naar het bloedbad

Topic in 'Nieuws België' gestart door madalena: 23 maart 2016.

 1. madalena

  madalena Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  14 april 2013
  Berichten:
  2.326
  Likes:
  1.184
  salam

  Eigenlijk zou ons land pas binnen enkele dagen of weken getroffen worden door een aanslag. De terroristen vervroegden hun actie omdat ze zich opgejaagd voelden door het gerecht na de arrestatie van Salah Abdeslam (26). En dus werden sinds vrijdag spijkerbommen gemaakt in een safehouse in Schaarbeek. Vandaar ging het dinsdagochtend naar de luchthaven. Vermomd als toeristen, per taxi.

  Netjes afgerekend en de taxichauffeur bedankt voor de geleverde diensten. De rit tussen Schaarbeek en Zaventem dinsdagochtend om iets over zeven had alles van een alledaagse taxirit van drie toeristen op weg naar een vakantiebestemming. De eerste rit van een lange dag. De taxichauffeur hielp hen met het uitladen van de koffers en reed weg. Nooit had hij kunnen vermoeden dat hij net drie terroristen van Islamitische Staat had vervoerd die ons land voor altijd zouden veranderen.

  De chauffeur had hen ’s ochtends rond iets over zeven opgepikt. Ze hadden telefonisch expliciet om een taxi voor drie personen gevraagd en zochten plaats voor vijf koffers, klonk het. Plaats van afspraak? De Max Roosstraat in Schaarbeek, in de stationsbuurt. Ze waren inderdaad met drie, maar hadden geen vijf maar drie koffers bij, stelde de chauffeur ter plaatse vast. Vandaaruit ging het richting luchthaven. De taxichauffeur had (uiteraard) niet in de gaten dat er spijkerbommen in de valiezen zaten, net zo min als het feit dat minstens één van hen een kalasjnikov transporteerde.

  Bagagetrolleys
  Zij aan zij stapten ze net voor acht uur de inkomhal binnen. Zwarte pull, beige broeken, vastberaden blik. Hun valiezen vol spijkerbommen voortduwend op bagagetrolleys. Om 7.58 uur exact activeerden ze hun bommen. Getuigen spreken van twee harde knallen die de inkomhal vernielden en meer dan honderd slachtoffers maakten. De verwondingen waren extra zwaar omdat er spijkers en glas in verwerkt waren.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160323_02198147
   
  Harmanus vindt dit leuk
Laden...

Deel deze pagina