1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Station brussels airport blijft nog een tijd gesloten

Topic in 'Nieuws België' gestart door madalena: 21 april 2016.

 1. madalena

  madalena Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  14 april 2013
  Berichten:
  2.326
  Likes:
  1.184
  salam

  Een maand na de aanslagen in Brussel en Zaventem blijft het treinstation Brussels Airport-Zaventem gesloten. Het station zelf is niet beschadigd, maar de toegang tot de vertrekhal van de luchthaven is dat wel. NMBS en Brussels Airport Company bekijken samen met Infrabel en de veiligheidsdiensten of er alternatieven mogelijk zijn, die ook de veiligheid van de reizigers garanderen.

  Hoe lang het station Brussels Airport-Zaventem nog gesloten blijft, kan de NMBS niet zeggen. ‘Momenteel raden wij de reizigers aan de trein te nemen naar het station van Zaventem-Dorp. Daar kunnen ze gratis gebruik maken van de bussen van De Lijn, die van het station van Zaventem naar de luchthaven rijden’, luidt het.

  De treinen die als eindbestemming de luchthaven hebben, worden beperkt tot de halte daarvoor: de IC 06 Bergen-Brussels Airport-Zaventem wordt beperkt in Brussel-Noord; de IC 06 Doornik-Brussels Airport-Zaventem wordt beperkt in Zaventem-Dorp; de IC 17 Dinant-Brussels Airport- Zaventem wordt beperkt in Bordet; de IC 27 Charleroi-Brussels Airport-Zaventem wordt beperkt in Bordet; de IC 23 Oostende-Brussels Airport-Zaventem wordt beperkt in Brussel-Noord; de IC 23 Brugge-Brussels Airport-Zaventem wordt beperkt in Brussel-Noord.

  Drie verbindingen hebben als één van de haltes de luchthaven. Eén daarvan is de IC 08 Antwerpen-Hasselt, die sinds zaterdag 9 april wel voorbij de halte rijdt, maar er niet stopt. De IC 35 Amsterdam-Brussel en IC 29 De Panne-Landen rijden momenteel niet voorbij de luchthaven, maar worden omgeleid.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20160421_02249827
   
  Harmanus vindt dit leuk
Laden...
Focus Forum Datum
Hsl-treinstation in project in agadir Nieuws Marokko 13 februari 2017
Bommelding op station rabat Nieuws Marokko 8 februari 2017
Gratis wifi in marokkaanse treinstations Nieuws Marokko 20 oktober 2016
Minder algerijns smokkelbenzine en meer tankstations in marokko Nieuws Marokko 2 oktober 2016
Marokkaanse radiostation gestraft om anti-joodse uitspraken Nieuws Marokko 10 juni 2016

Deel deze pagina