1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Rechter veroordeelt amersfoorter met twee vrouwen

Topic in 'Nieuws Nederland' gestart door Nia2Match: 16 november 2016.

 1. Nia2Match

  Nia2Match Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  12 februari 2015
  Berichten:
  13
  Likes:
  5
  [​IMG]

  UTRECHT - Een Amersfoortse man is veroordeeld tot twee maanden cel voorwaardelijk omdat hij met twee vrouwen getrouwd was. Hij ging het dubbele huwelijk vier jaar geleden aan in Marokko.
  Met twee personen tegelijkertijd getrouwd zijn heet bigamie. Dat is verboden in Nederland. De Amersfoorter trouwde in 2012 naar eigen zeggen met een tweede vrouw omdat zijn Nederlandse partner geen kinderen kon krijgen.

  De celstraf is voorwaardelijk omdat het huwelijk met de Nederlandse vrouw inmiddels voorbij is. Ook is volgens de rechter de kans op herhaling klein.

  REGELS MAROKKO
  In Marokko is het voor een man onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een tweede vrouw te nemen. Dit mag alleen als de eerste vrouw instemt, de man voldoende geld heeft, er voldoende gemotiveerd kan worden waarom iemand dit wil of als de rechter toestemming geeft.

  BIGAMIE MOET KUNNEN
  De maximale straf in Nederland voor bigamie is zes jaar cel. Anis Boumanjal, de Utrechtse advocaat die de Amersfoorter bijstond, vindt dat raar. "In Nederland zijn we er wel aan gewend dat iemand met jan en alleman naar bed gaat. Daar doen we dan niet moeilijk over."
  "Zo lang de vrouw en de man beiden instemmen met deze gang van zaken, is er geen man overboord."
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 december 2016
 2. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Hoewel ik oorspronkelijk uit het noorden van Marokko kom waar het al eeuwenlang tot een soort van traditionele traditie behoort om, wanneer je als man aan bepaalde criteria voldoet, met meer dan een vrouw te mogen trouwen heb ik toch moeite met dit gegeven.
  In mijn optiek respecteert de man zijn vrouw niet door er een tweede vrouw bij te nemen, om het zo maar te vermelden.
  M.a.w. de band die zij in de loop der tijd hebben opgebouwd wordt, ook al gaat de vrouw hiermee akkoord, hierdoor ineens, al dan niet gedeeltelijk teniet gedaan vanwege een derde (vrouwelijke) persoon.
  Desondanks kan ik in zekere zin wel begrijpen dat bepaalde mannelijke individuen een grote waarde hechten aan sommige tradities op dit gebied.
  Al is het alleen maar, omdat dit van generatie op generatie gaat en men dit als normaal kan beschouwen.
   
Laden...

Deel deze pagina