1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Onderzoek van universiteit gent naar het nederlands

Topic in 'Nieuws België' gestart door Onderzoeker_UG: 24 augustus 2016.

 1. Onderzoeker_UG

  Onderzoeker_UG Nieuwe bladnetter

  Lid sinds:
  24 augustus 2016
  Berichten:
  1
  Likes:
  0

  Hoe sterk staat het Nederlands in Vlaanderen en Nederland?

  Doe mee met de ‘Staat van het Nederlands’-enquête van Universiteit Gent (Nederlandse Taalkunde), Meertens Instituut Amsterdam en de Nederlandse Taalunie!

  http://www.ugent.be/nl/actueel/nieuws/onderzoek-nederlandse-taal.htm

  Vandaag worden in de hele wereld nog ruim 6000 talen gesproken, maar tegen het einde van deze eeuw zouden dat er best 5000 minder kunnen zijn, zo luidt de conclusie van het UNESCO-rapport Language Vitality and Endangerment. Het Nederlands is volgens dat rapport een (nog) erg vitale taal. Dat komt omdat onze taal door veel sprekers wordt gebruikt, in veel situaties, zowel binnenskamers als buitenskamers. Dat wil zeggen: in de naaste omgeving, met vrienden, buren en familie en daarnaast in belangrijke maatschappelijke domeinen als het politieke, sociale, culturele, economische en educatieve domein.

  Met een tweejaarlijks terugkerend onderzoek, Staat van het Nederlands, willen Universiteit Gent (Nederlandse Taalkunde) en Meertens Instituut Amsterdam in opdracht van de Nederlandse Taalunie nagaan hoe het Nederlands in Nederland en Vlaanderen er in 2016 voorstaat en hoe die positie in de toekomst evolueert – sterker of zwakker wordt, of net stabiel blijft. En jij kunt daarbij helpen! Welke taal of talen gebruik jij in welke situaties? Laat het weten door de enquête in te vullen: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/188399/lang-nl voor 15 september!
   
Laden...

Deel deze pagina