1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Nederlandse topcrimineel holleeder had moordlijst

Topic in 'Nieuws Nederland' gestart door madalena: 4 juli 2015.

 1. madalena

  madalena Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  14 april 2013
  Berichten:
  2.326
  Likes:
  1.184
  salam

  De Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder had voordat hij eind 2014 opnieuw aangehouden werd een moordlijst met acht personen. Dat heeft Holleeders zus Astrid verklaard bij de politie, meldt het NRC Handelsblad.

  De bekendste crimineel van Nederland wilde een aantal mensen laten vermoorden die (nog) dachten zijn vrienden te zijn. Voornamelijk mensen uit het criminele milieu stonden op de lijst, maar ook zijn eigen zus Sonja Holleeder en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

  Holleeder zit momenteel vast op verdenking van betrokkenheid bij twee andere liquidaties. Eerder zat hij al vast omdat hij bij de Vries thuis was geweest en hem met de dood bedreigd heeft. Dit gebeurde tijdens zijn proeftijd, opgelegd in een andere afpersingszaak.

  De man die in 1983 mede verantwoordelijk was voor de ontvoering van Freddy Heineken, de toenmalige directeur van de Nederlandse bierbrouwer, wordt ervan verdacht opdrachtgever te zijn van meerdere moorden. Een tweetal moordzaken is nu al in behandeling.

  Verklaringen

  Eerder dit jaar werd bekend dat Astrid en Sonja Holleeder zeer belastende verklaringen hebben afgelegd over de rol van hun broer. Astrid Holleeder is een belangrijke getuige in de zaak. Ze kon lange tijd een dubbelrol volhouden en onder andere gesprekken tussen de twee opnemen. In een gesprek dat in maart in de gevangenis opgenomen werd door Astrid, heeft Willem Holleeder toegegeven dat hij weet wie er betrokken waren bij de moord op zijn zwager, Cor van Hout.

  Van Hout, een van zijn compagnons tijdens de ontvoering van Freddy Heineken, was getrouwd met zijn zus Sonja Holleeder. De opname zou, mits bruikbaar, het eerste directe bewijs zijn dat Holleeder kennis droeg van de moord op zijn zwager Cor van Hout. Die werd op 24 januari 2003 doodgeschoten in Amstelveen.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20150703_01761230
   
  Harmanus vindt dit leuk
 2. hansmaroc

  hansmaroc Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  11 oktober 2012
  Berichten:
  2.001
  Likes:
  885
  hij zeker niet alleen
   
 3. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Gelukkig bestaat er in Nederland een goed juridisch systeem.
  En zijn de rechters onafhankelijk. (zoniet dan kan je ze wraken)
  Zijn er concrete (onomstotelijke) bewijzen dan rest maar het een.
  Kunnen de beschuldigingen, of de aanklacht, niet hard gemaakt worden dan rest simpelweg het andere.
  En hoeft deze man niet vast te zitten.
  Heel simpel.
   
 4. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Het feit dat men als (top)crimineel bij het OM al een bepaalde reputatie heeft hoeft niet automatisch in te houden dat elke beschuldiging en verdachtmaking al bij voorbaat op waarheid berust en als gevolg hiervan een gang naar de rechter noodzakelijk is.
  Eerst zorgen voor onomstotelijk bewijs, dat het inderdaad daadwerkelijk zo is en uiteraard een feitelijke onderbouwing aanvoeren.
  Anders is er voor de verdachte geen vuiltje aan de lucht.
   
Laden...

Deel deze pagina