1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Moeder teresa wordt volgend jaar heilig verklaard

Topic in 'Nieuws België' gestart door madalena: 19 december 2015.

 1. madalena

  madalena Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  14 april 2013
  Berichten:
  2.326
  Likes:
  1.184
  salam

  [​IMG]

  Paus Franciscus heeft gisteren een aan moeder Teresa toegeschreven mirakel als zodanig goedgekeurd, waardoor de non op het punt staat heilig verklaard te worden. Dat meldt het blad van de Italiaanse bisschoppen Avvenire. Het Vaticaan bevestigt dat de Argentijn het desbetreffende decreet heeft ondertekend.

  Op zijn 79ste verjaardag ratificeerde de leider van de roomskatholieke kerk de bevindingen van de Commissie voor de Heiligverklaringen dat moeder Teresa een man met een ernstige hersenziekte onverklaarbaar had genezen, nadat zijn vrouw om de tussenkomst van de non had gevraagd.

  In 2002 was haar ook al een wonder toegeschreven, wat haar op 19 oktober 2003 een zaligverklaring door paus Johannes Paulus II opleverde.

  Nobelprijs voor Vrede
  De heiligverklaring van Moeder Teresa zou op 4 september in Rome plaatsvinden. Een consistorie, een ontmoeting van de paus met kardinalen, moet die datum evenwel nog bevestigen.

  Geboren in wat nu Macedonië is, leefde Moeder Teresa van 1910 tot 1997. Ze wijdde meer dan veertig jaar van haar leven aan de armen in het Indiase Calcutta.

  De non kreeg ook al de Nobelprijs voor de Vrede.

  http://www.demorgen.be/buitenland/moeder-teresa-wordt-volgend-jaar-heilig-verklaard-bb4ebd62/
   
  Harmanus vindt dit leuk
Laden...

Deel deze pagina