1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
    Dismiss Notice

Marokkaans brood

Topic in 'Marokkaanse recepten' gestart door madalena: 26 maart 2015.

  1. madalena

    madalena Verslaafde bladnetter

    Lid sinds:
    14 april 2013
    Berichten:
    2.324
    Likes:
    1.184
    salam

    [​IMG]

    • 1 kg bloem
    • 1 kg griesmeel
    • 1 l lauw water
    • 2 el bakkersgist
    • 1 volle tl zout
    Bereiding

    Meng de gezeefde bloem en het griesmeel in een grote kom door elkaar.

    Maak in het midden een kuiltje.

    Leng de gist aan met een theeglas lauw water en doe het geheel samen met het zout in de kom.

    Meng alles door elkaar en voeg het lauwe water er beetje bij beetje aan toe.

    Kneed het deeg 20 tot 25 minuten met uw vuisten tot er een kneedbaar deeg ontstaat dat gemakkelijk loslaat.

    Maak van het deeg vervolgens drie of vier ballen, al naar gelang van de gewenste grootte van het brood.

    Bestuif een werkblad met bloem en maak ieder bal plat zodat er een rond brood ontstaat met een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.

    Maak in het midden van ieder brood een gat.

    Bedek de broden met een doek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

    Duw voorzichtig een vinger in het deeg: als uw vingerafdruk meteen weer verdwijnt en het deeg zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt, is het deeg voldoende gerezen.

    Leg de broden op de bakplaat van de voorverwarmde oven op 120°C (stand 4) en bak ze 15 tot 20 minuten.

    Haal ze uit de oven wanneer ze mooi goudbruin zijn.
     
    monkypeter en Harmanus vinden dit leuk
  2. Tahar313

    Tahar313 Verslaafde bladnetter

    Lid sinds:
    15 november 2016
    Berichten:
    128
    Likes:
    9
    Ik denk dat de Marokkaanse bakker, waar ik Marokkaans brood haal, ook wel ongeveer overeenkomstig deze manier zijn brood klaarmaakt, maar dan volledig van smida (griesmeel).
    Heb nooit vernomen hoe dit tot stand komt en dit zal dan wel het geheim van de smid zijn.
    Maar feit blijft dat het elke keer weer ontzettend lekker is.
     
Laden...

Deel deze pagina