1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

De huilende kameel

Topic in 'Islam & Koran' gestart door el Nadoriaan: 7 september 2015.

 1. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  De stad Medina, waar de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) woonde, was een prachtige stad. Er waren veel tuinen rondom de stad. In de tuinen stonden veel bomen. Als de zon overdag fel scheen, gaven de bomen een koele schaduw. De moslims die in Medina woonden zaten vaak in de schaduw, uit de hete zon. Op een dag maakte de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) een wandeling door de stad om de moslims te ontmoeten en met hen te praten. Na een poosje kwam hij bij een tuin en ging daar naar binnen. Er zat een man in de koele schaduw van een boom. Er waren nog vele andere moslims. Toen zag de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) een kameel in een van de hoeken van de tuin staan. De kameel was aan een paal vastgebonden. Het maakte een bedroevend huilend geluid.

  De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) liep naar de plaats waar de kameel was vastgebonden. Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat de kameel huilde. Grote tranen rolden over zijn wang en maakte het vacht van het gezicht helemaal nat.De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) had veel medelijden met de kameel. Hij liep er naar toe en aaide zijn vacht en droogde zijn tranen af. De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zag dat de kameel erg mager was. Na een tijdje stopte de kameel met huilen en jammeren. Het begon te snuiven wat kamelen altijd doen als ze tevreden zijn. De profeet(vrede en zegeningen zij met hem) keek naar alle mensen die in de tuin stonden. "Van wie is deze kameel?" vroeg hij.

  De man, die onder de boom zat stapte naar voren. "Die kameel is van mij, O Boodschapper van Allah!" zei hij. De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei hem dat hij erg wreed voor zijn kameel was geweest. Het arme dier had staan jammeren en huilen omdat hij zo hard van zijn eigenaar moest werken maar niet genoeg te eten of te drinken kreeg. lederen in de tuin kon zien hoe mager de kameel was en hoe wreed de man de kameel had behandeld.

  Toen de eigenaar van de kameel dit allemaal hoorde, schaamde hij zich. "Ben je niet bang voor Allah, vanwege je kameel?" vroeg de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) hem. Allah heeft de kameel aan de zorgen van de man toevertrouwd om hem met zijn werk te helpen en lasten voor hem te dragen. De man heeft de plicht om de kameel goed te behandelen en er op toe te zien dat hij genoeg te eten en te drinken heeft. Als hij dat doet, zal de kameel goed voor hem werken. De eigenaar van de kameel schaamde zich nu werkelijk diep. "Ik heb het verkeerd gedaan!" zei hij.

  "De kameel is ook een schepsel van Allah. Ik heb spijt van mijn wreedheid. Alle levende wezens moeten met vriendelijkheid behandeld worden. De profeet (vrede en zegeningen zij met hem) leerde ons, dat als ze goed behandeld worden, Allah tevreden zal zijn. Maar als. ze slecht behandeld worden, dan zal Allah echt boos zijn. De eigenaar van de kameel is nooit vergeten wat de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) hen verteld had. Na deze gebeurtenis zorgde hij goed voor zijn kamelen. De kamelen moesten wel hard werken, want het zijn hele sterke dieren, maar de man zorgde er altijd voor dat er genoeg te eten en te drinken was.
   
 2. Er waren eens vluchtelingen die hun land verlieten omwille van wreedheden begaan door extreme moslims.
  Duizenden waren het, en nog eens vele duizenden. Lange rijen, en nog eens lange rijen.

  Onder hen waren vele vrouwen en kinderen, als ze al niet waren vermoord of gevangen genomen om als slaven te worden verkocht of verhandeld.
  Velen van hen hadden de reis naar de vrijheid niet overleefd, waren door NIEMAND beschermd en waren slachtoffer van willekeur.
  Als de zee hen niet had verzwolgen stonden ze nu aan land zonder have noch goed. Vaak maar met de helft van hun familie.

  Zij dachten: we hebben toch broeders, broeders en zusters in ons geloof, die ons zullen helpen.

  Tranen rolden over hun wangen, toen bleek dat hun Arabische broeders en zusters geen zier aantrokken van hen en hen aan hun lot overlieten.
  Noodgedwongen richtten zij zich dan tot de landen van de Ongelovigen waar vele niet-moslims hen trachtten op te vangen en te helpen.

  Deze vluchtelingen waren geen kamelen, maar mensen.
   
 3. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Hallo vriendelijke vriend.

  Dat klopt ook wel. Ik ben het wel helemaal met je eens.
  Dat is waar ik ook eerst aan dacht, mensen hebben geen medelijden met elkaar laat staan voor dieren.
  Leiders van Golf staten kun je geen Moslims noemen, althans, ik zie ze als niet Moslims en als vijanden van de Moslims gecreëerd door de zionistische Britten om verdeeldheid te zaaien. Het is ze nog goed gelukt ook tot vandaag de dag.

  Waar de kruisvaarders eeuwenlang over hebben gedaan, is het de zionistische Britten op korte termijn wel gelukt.
  Maar de kruisvaarders lachen zich nu een hoedje met één been over het andere. En bedanken ze de zionistische Britten.

  Al met al mogen de Ongelovige westerlingen zichzelf wel bedanken voor het chaos en verdeeldheid in M.O.

  Ongelovige westerlingen bombarderen NU heel laf vanaf 2000 meter op Islamitische grondgebieden en helpen Hellehond Assadist een handje met het uitroeien van onschuldige burgers.

  Dan moet je de burgers wel op kunnen vangen als mede Boosdoener zijnde.


  Kijk het werk van de Hellehonden......is dan het topje van de ijsberg.

  Bij luchtaanvallen van de door de Amerikanen geleide coalitie tegen Islamitische Staat zijn in de noordelijke provincie Aleppo zeker tweeënvijftig burgerdoden gevallen, waaronder zeven kinderen. http://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/02/tientallen-syrische-burgerdoden-door-bombardementen-coalitie/
   
 4. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Plus de stormloop aan vluchtelingen in hun Ongelovige oorden.
   
 5. Foei foei

  Foei foei Guest

  1.Leiders van de Golfstaten zijn moslims want ze aanbidden Allah, volgen de Koran, doen de ramadan enz enz en financieren alle moskeeën ter wereld.
  2. Kruisvaarders: wanneer heb je de laatste nog gezien?
  3. Ongelovige westerlingen: ben je dan tegen de Koran waar men spreekt over de "mensen van het boek"?
  4. bombarderen op Islamitisch grondgebied: je bent dus voorstander van IS? Foei !
   
 6. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  1. Ze aanbidden Horus de valkgod maar dat wist je kennelijk niet? Moskeeën financièren is omdat zij hun valse geloofsleer willen verspreiden. Het is de piepkleinste sekte maar dominant door oliegeld. Ik zie ze als wolven in schaapskleding en als Hellehonden! Jij mag ze als Moslims zien vriendelijke vriend.
  2. Niet zo lang geleden nog! Bush 1 en Bush 2 o.a.
  3. Jij maakt krom wat recht is! Karakteristieke eigenschappen van de mensen van het boek!
  4. Bombarderen de ongelovige westerlingen geen Islamitische grondgebieden? Mali, Afghanistan, Pakistan, Syrië, Irak enz. ?! Is Mali geen Islamitisch grondgebied?
  5. Dus omdat ik zeg dat de kruisvaarders Islamitische grondgebieden bombarderen moet ik een voorstander van IS zijn? Klinkt niet echt logisch!
   
 7. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Om terug te komen op punt 1...

  Hier vieren ze zijn status!
   
 8. Tja, je hebt naar alle waarschijnlijkheid een probleem..
  Maar mijn godsdienst gebiedt mij u verder te respecteren ! En dat doe ik dan ook.

  Maar welke godsdienst is dan deze die u aanbelangt?
  Rn welke levensfilosofie is dan de uwe?
   
 9. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Ze hebben

  Ze hebben de term ahlu Sunnah Wa Jamaa'h gekaapt, misbruikt en verkracht. Verklaren halal zaken harm
   
 10. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Ik formuleer het ff anders.

  Wat is de probleem vriendelijke vriend(in). Dat er een probleem is zonder meer, maar op welk vlak is het volgens u?

  Ze hebben de term ahlu Sunnah Wa Jamaa'h gekaapt, misbruikt en verkracht. Verklaren halal zaken haram en vice versa.

  In mijn rechterhand de Nobele Koran en in de linkerhand de Sunnah. Dat is de geloof wat ik aanhang.
  En u?

  p.s Bedankt voor het respect, insgelijks! Ongeacht of je nou in wat anders gelooft of in helemaal niks.Iedereen is vrij en heeft de vrijheid waarin hij of zij in gelooft.
   
  Harmanus vindt dit leuk
 11. isicrown

  isicrown Guest

  Je mag natuurlijk geloven/aannemen wat je wilt. Alles is begonnen met de woorden die Mo op de berg gehoord zou hebben in zijn hoofd. Dat kunstje heeft Moshe al vele eeuwen eerder vertoond, en hij had ook succes daarmee. Waarom dan niet nogmaals geprobeerd? Inderdaad het lukte. En met zwaard en drang werden vele steden onderworpen, te beginnen met Mekka.
  Dit gegeven , deze ene steen van dit bouwwerk van religie, is het fundament waarop iedereen van alles anders en op eigen manier is gaan uitleggen. Met natuurlijk allerlei discussie en strijd door de eeuwen heen. Dit gegeven is een eigen leven gaan leiden, met ook een enorme persoonsverheerlijking voor Mo. Dit proces kun je vergelijken met de cultus om Hitler of De familie Kim in Noord Korea. Ook in deze figuren geloofden/geloven nog vele mensen echt. Dwalingen zijn niet toegestaan. Je verdwijnt dan meteen. De overeenkomsten van hoe dit ontwikkelingsproces heeft plaats gevonden zijn frappant.
  Alles wat een andere mening heeft is in deze systemen verboden, immers het bedreigt het bestaan van zo'n "geloof". En de gene die dat gelooft voelt zich beledigd. Om zich te verdedigen zegt die dan, dat de ander Mo of islam of Hitler of Kim beledigd heeft, om zichzelf te kunnen wreken. Helaas is het zo dat velen niet met de gedachte / samenleving van diversiteit kunnen omgaan. Het komt er op neer dat het "recht"van de sterkste zegeviert. En wat dit betreft is het gewoon een dierlijke eigenschap, nu uitgeoefend door mensen, en niets beter ...!
  Ga je naar de wetenschap, naar feiten die logisch te verklaren zijn, of bewezen kunnen worden, dan kiepert deze ene steen meteen om, en dondert het gebouw van religie in elkaar. En zul je eindelijk zelfstandig en onafhankelijk moeten leren denken
   
  Harmanus vindt dit leuk
 12. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Ik heb bovenstaande vol interesse zitten lezen.
   
 13. Uw tekst

  Uw tekst Guest

  Aja natuurlijk, het is uw eigen tekst.
   
 14. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Zo een interessante tekst kan ik niet schrijven wegens het gebrek aan de juiste woordenschat om tot zoiets te kunnen komen.
  Dus kan het simpelweg nooit mijn eigen tekst zijn.
  U kunt in deze beter afgaan op een feitelijke conclusie.
   
Laden...

Deel deze pagina