1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Gevangenisstraf voor ontvoering naar marokko

Topic in 'Nieuws Nederland' gestart door Marokkaanse: 14 april 2014.

 1. Marokkaanse

  Marokkaanse Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  21 maart 2011
  Berichten:
  87
  Likes:
  37
  "U knoopt mijn client op aan de hoogste boom!" reageerde advocaat S. Jansen verbaasd toen zij de eis van de officier van justitie hoorde. Die wil dat Abdelkader B. negen jaar de gevangenis ingaat wegens het ontvoeren van zijn dochters naar Marokko.

  Het duurde 17 jaar lang voordat de moeder weer contact kreeg met haar inmiddels volwassen dochters omdat ze geen idee had waar ze al die tijd waren. "Stel je voor. Je kleine kinderen gaan een week met hun vader mee, maar vervolgens zie je ze nooit meer terug. Het is een buitengewoon ernstig delict. Erger dat dit kun je het niet hebben om kinderen zo lang weg te houden bij de warmte en liefde van hun moeder", stelde officier van justitie. De dochters is altijd verteld dat hun moeder hen heeft verlaten. Zij willen niets meer met hun moeder te maken hebben.

  Eind 1996 vluchtte een zwangere vrouw met haar 2-jarige dochtertje vanuit België naar haar familie in Nederland. Haar man Abdelkader (1956) zou haar mishandelen en onderdrukken. Kort na de geboorte van de tweede dochter kreeg B. van zijn vrouw toestemming om zijn kinderen een week te mogen zien. Maar hij bracht de meisjes nooit meer terug en nam ze vervolgens mee naar zijn geboorteland Marokko.

  Er volgden aangifte van ontvoering, diverse rechtszaken en een echtscheiding maar B. bleef de kinderen onttreken aan het wettelijk gezag van moeder. Zij wist niet waar haar kinderen al die tijd verbleven. "En ik hoef niet uit te leggen dat een moeder in een land als Marokko zonder toestemming van de vader geen schijn van kans maakt op het wettelijk gezag", aldus de officier van justitie.

  In 2004 ging er een Europees arrestatiebevel uit. Toen B. in 2011 met zijn dochters voet in Spanje zette, werd hij gearresteerd. Zijn zaak mag hij wel weer in Marokko afwachten en hij was vrijdagochtend ook niet in de Amsterdamse rechtbank aanwezig omdat hij geen geld had voor de reis naar Nederland.

  Zijn advocaat meende dat moeder moedwillig liegt en bedriegt en pleitte voor vrijspraak en gaf al aan in de hoger beroep te gaan - mocht het tot een veroordeling komen. Volgens de raadsvrouw heeft moeder de kinderen vrijwillig afgestaan omdat er een conflict was met ouders over het feit dat ze geen zonen had gebaard.

  De Telegraaf
   
  Harmanus vindt dit leuk
 2. Harmanus

  Harmanus Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  8 juli 2014
  Berichten:
  683
  Likes:
  301
  Kinderen komen uit de moeder,en behoren de moeder toe.
  Of de vader de vader is,blijft de vraag.
  Dat is waarschijnlijk de reden dat bij de Joden de vrouwelijke lijn word gevolgd in de vererving.
   
  madalena vindt dit leuk
 3. Triangle

  Triangle Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  21 oktober 2013
  Berichten:
  250
  Likes:
  77
  Dit vind ik dus onzin.

  Kinderen behoren te zijn daar waar de kinderen het best kunnen leven, dus daar waar het best voor hun gezorgd word en daar waar ze aan niks ontbreekt. Dan maakt het niet uit of het de vader of de moeder is.

  Verwijzen naar het feit dat ze uit de moeder komen, is onzin, want die moeder kan niet zichzelf bezwangeren, daar heb je echt iets van de man voor nodig.

  Dus kijk naar het belang van het kind, en als het belang van het kind zegt dat ze beter af zijn bij de vader dan is dat zo. Overigens hier gaat de hele gelijke rechten principe sowieso scheef, alle vrouwen willen gelijke rechten maar niet als het gaat om toewijzen van kinderen.
   
 4. héhéhé

  héhéhé Guest

  Zijn advocaat meende dat moeder moedwillig liegt en bedriegt en pleitte voor vrijspraak en gaf al aan in de hoger beroep te gaan - mocht het tot een veroordeling komen. Volgens de raadsvrouw heeft moeder de kinderen vrijwillig afgestaan omdat er een conflict was met ouders over het feit dat ze geen zonen had gebaard.

  Hèhè, zouden advocaten nog niet weten hoe het geslacht wordt bepaald van babietjes??
   
  Harmanus vindt dit leuk
 5. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Een interessante, maar complexe zaak.
  Alleen afgaan op de feiten is niet voldoende, omdat men hierbij ook rekening dient te houden met wat beide partijen zoal te verklaren hebben.
  Dat is hun recht.
  Maar men kan ook niet als vanzelfsprekend aannemen dat een van hen de waarheid zal spreken en de andere dus niet.
  En soms is het nu eenmaal verstandiger (juridisch gezien) om een bepaalde verklaring niet meteen klakkeloos voor waarheid aan te nemen, maar met een (grote) korrel zout, omdat er wel een aanleiding voor moet zijn van welke aard dan ook.

  Sommige verklaringen kunnen als waarheid gezien worden en andere verklaringen echter niet meer dan een tegenreactie op een andere verklaring door de tegenpartij, waarbij het soms schort aan een goede onderbouwing.
  Hoe het precies in elkaar zit weten alleen de ouders.
  Feit blijft wel dat de kinderen in hun kinderjaren geen moeder hebben gekend.
   
Laden...

Deel deze pagina