1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Boek over 'islam tegen terrorisme' in wijk verspreid

Topic in 'Islam & Koran' gestart door Moslima: 24 februari 2016.

 1. Moslima

  Moslima Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  5 april 2011
  Berichten:
  289
  Likes:
  139
  Bewoners van de flats aan de Drentsestraat en de Amsterdamseweg in de wijk Soesterkwartier zijn afgelopen weekend met een opmerkelijk boek in de brievenbus verrast.

  Het boek met de titel De Islam veroordeelt het Terrorisme van de Turkse schrijver Harun Yahya (pseudoniem van Adnan Oktar) is van een anonieme afzender. Bij het boek werd een flyer met de tekst De PKK is geen vertegenwoordiger van de Koerden meegezonden.

  Boodschap

  Bewoonster Belinda Seegers begrijpt er niets van en is erg benieuwd wie hun het boek gestuurd heeft. ,,Het lijkt wel alsof iemand ons een boodschap wil geven en ons iets wil vertellen. Ook ben ik erg benieuwd: waarom wij? We hebben geen moskee of asielzoekerscentrum in de buurt en bij ons in de flat wonen mensen van allerlei nationaliteiten.''

  De bewoners stuurden elkaar afgelopen weekend berichten om te vragen of iedereen het boek had gehad. ,,Iedereen dacht eerst dat het aan hen persoonlijk was gericht. Maar ik denk dat de afzender hiermee een statement wil maken dat de meeste islamieten geen aanhanger zijn van terrorisme en met het boek om tolerantie vragen. Maar dat is slechts een gok: want er zat geen briefje bij over het hoe en waarom.''

  De bewoners hopen dat de afzender van het boek zich alsnog bekendmaakt.

  AD
   
 2. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Het heeft er inderdaad alle schijn van dat hiermee een so0rt van kleinschalig tegenoffensief in gang is gezet tegen de media, maar vooral ook mensen in het algemeen, die de Islam koppelen aan terrorisme.
  Puur en alleen vanwege het feit dat bepaalde groeperingen een terreuraanslag plegen in naam van het geloof, zonder zich, voor zover het natuurlijk valt na te gaan, eerst te vergewissen of het inderdaad klopt wat een bepaalde media hierover schrijft.
  Meteen klakkeloos voor waarheid aannemen, zonder ook in ogenschouw te nemen wat hun belang hierbij zou kunnen zijn.
  En het is niet alleen maar, hoewel zij er wel een aardige vinger van in de pap hebben, de rechtsgeorienteerde media.
  Maar zij blazen het wel buiten alle properties op zonder enige rekening te houden met de waarheidsvinding.
  Het zou niet eens zo een gek idee zijn wanneer dit soort zaken, betrekking hebbende op het slechte imago van de Islam, nota bene door bepaalde (media)groeperingen in het leven geroepen, wat vaker en uitgebreider in de media-aandacht zou komen.
  Alleen op deze manier kan men voor een groot deel hun de wind uit de zeilen nemen.
  Geen basis meer om op verder te borduren, omdat de Islam een vredelievende godsdienst is.
  It's that simple !
   
 3. Tja mon ami; de vraag is: wat is de echte Islam?
  De ene zegt: de mijne, de andere zegt neen die van mij.
  Wat is de echte? Zeg het ons: die van de soennieten of die van de sjiieten of nog een andere? Die van de Taliban? Die van Daesch?
  Benieuwd naar die van u.
   
Laden...
Focus Forum Datum
Winkelketen haalt 'islam-machinepistool' uit rekken Nieuws Marokko 30 september 2014
Islamisten marokko feliciteren egypte met 'islamitische overwinning' Nieuws Marokko 26 juni 2012

Deel deze pagina