1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Beschouw jezelf als een diamant

Topic in 'Islam & Koran' gestart door el Nadoriaan: 7 september 2015.

 1. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Een diamant is een waardevolle steen.

  Een ieder van ons zou wel zo een diamant willen bezitten. Hoe zou jij omgaan met een diamant als jij die zou hebben? Zou je het niet goed bewaren in een doos? Zou je het niet ver houden van de ogen van de mensen uit vrees dat zij jouw diamant willen stelen? Zou je jouw diamant niet koesteren en goed verzorgen? Vindt jij jezelf niet kostbaarder dan als een diamant?


  Heb jij minder rechten dan een diamant?


  Waarom wordt een diamant behoedt tegen het slechte van buitenaf. Is een schepsel van vlees en bloed niet meer waard?


  Ben jij, mijn beste moslimzuster niet meer waard om jouw schoonheid voor jezelf te houden? Ben jij niet meer waard om jezelf te beschermen? Beschouw jezelf als een diamant mijn moslimzuster, jouw waarde zal alleen maar stijgen, je trots en eer zullen niet benadeeld kunnen worden en respect naar jou toe zal buitengewoon zijn.


  "O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig."

  Hoofdstuk Al Ahzab vers 59
   
 2. Bezitten?

  Bezitten? Guest

  Een diamant kan je bezitten, een vrouw niet.
   
 3. Maar de jongens mogen in een shortje en bloot bovenlijf lopen.... Volgens uw mentaliteit zal daar dan toch ook 50% van de bevolking op geilen. Of denk je dat meisjes/vrouwen geen "goesting" hebben?
  Waarom dat verschil goede vriend?
  Ben je niet (een beetje - hum hum - of veel ) sexist?
  Of een kleiiiiiiin (hum hum...) beetje gefrustreerd?

  Tussen haakjes: als alle personen Djilab dragen zijn ze juist NIET herkenbaar maar worden ze herleid tot naamloze en onherkenbare wezens zonder individualiteit. Terwijl Allah ieder mens afzonderlijk heeft geschapen.
  En je zegt: als ze geen Djilaba dragen, worden ze lastig gevallen. Haaaaaaa ziedaar: steek je vingertje uit naar de mannen en dus niet naar de vrouwen.

  Jongen toch !!! Wees toch niet zo geïndoctrineerd.
  Heb respect voor je evenmens !
   
  Harmanus vindt dit leuk
 4. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Hallo vriendelijke vriend. Dat heb je goed gezien.

  Jij begrijpt de essentie van de boodschap niet of je hebt moeite met begrijpend lezen.....of.......of......

  Ik zal wel ff de verwarring uit je hoofd halen.
  Er wordt hier nergens beweerd dat de vrouw een bezit is. Derhalve dat de vrouw zichzelf als een diamant moet beschouwen t.b.v bescherming enzovoorts.

  Snap je?
   
 5. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Het is geen bezit issue zoals jij wilt pogen te beweren. Het is een gebod issue oftewel een verplichting vanuit het geloof! Ff wat inhoudelijks voor jullie. Ook voor de beste meneer boven je.

  In Soerat An Noer, vers 31 zegt Allah: "En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun sieraad niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten, of hun vaders, of de vaders van hun echtgenoten, of hun zonen, of de zonen van hun echtgenoten, of hun broeders, of de zonen van hun broeders, of de zonen van hun zusters, of hun vrouwen, of slavinnen waarover zij beschikken, of mannelijke helpers die geen begeerte meer hebben, of de kinderen die nog niet op de 'Aurat' van vrouwen letten. En laat zij niet met hun voeten stampen om hun sieraden die zij verbergen te laten kennen. En keert zij jullie allen berouwvol tot Allah, O gelovigen. Hopelijk zullen jullie welslagen." (Soerat an Noer, 31)

  In soerat Al Ahzab 59 lezen we het volgende: "O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig." (Al Ahzab, aya 59)

  De Aurat (zoals genoemd in Soerat an-Noer) betekent de lichaamsdelen van de mannen en vrouwen die niet getoond mogen worden.
  Welke deze lichaamdelen zijn, wordt bepaald door wie er naar wie kijkt.
  De ' Aurat tussen:
  - Mannen onderling: het gedeelte van het lichaam tussen knieën en navel.
  - Vrouwen onderling: het gedeelte van het lichaam tussen knieën en navel.
  - Vrouwen tegenover mannen, die niet in Vers 31 genoemd worden: haar gehele lichaam, behalve haar gezicht en handen. In het bijzijn van mannen die wel in dit Vers genoemd worden mogen zij hun hoofddoek of sluier afnemen.
  - Mannen tegenover vrouwen: het gedeelte van het lichaam tussen knieën en navel. Er zijn ook talloze Ahadith die het dragen van hoofddoek verplicht stellen.
  Hoe hoort een moslim vrouw haar Hijab te dragen:De hijab hoort alles te bedekken behalve het gezicht en de handen.
  De hijaab van de vrouw dient dik te zijn, zodat men er niet doorheen kan kijken
  De hijaab dient losjes te zijn, dus niet strak, zodat het geen lichaamsdeel accentueert
  De hijaab dient niet geparfumeerd te worden met bakhoer of een geurtje (omdat dit de aandacht kan trekken van mannen)
  De hijaab dient niet te lijken op mannelijke kledij
  De hijaab dient niet op de kledij van de ongelovige vrouwen te lijken Het dient geen kledingstuk van faam en ijdelheid te zijn
  Ook mag de kleding geen versiering op zich zijn, omdat dit juist in strijd is met het bevel om haar aantrekkelijkheden te bedekken.
  Niet alle voorschriften gaan over de kledij Hijab is veel meer dan enkel stof en de manier waarop je het draagt. Gedrag van een vrouw die Hijab draagt ik ook een groot deel en erg belangrijk.
  Hoe hoort een moslim vrouw zich te gedragen terwijl ze Hijab draagt?
  Ze hoort haar blik neer te slaan van alle haraam zaken
  Ze hoort zedig en vroom te praten
  Ze hoort zich zo onopvallend mogelijk op straat te begeven
  Ze hoort niet heupwiegend te gaan
  Wat is de straf in de koran, als een vrouw haar hoofddoek af doet voor de overheid?
  Het vertonen van haar aantrekkelijkheden door de vrouw en het zich niet houden aan de correcte Islamitische kledingvoorschriften, waaronder het dragen van de hijaab, staat voor ongehoorzaamheid aan de Bevelen van Allah.

  Die zegt (interpretatie):“O Profeet, zeg tot jouw echtgenoten en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevingsgezind, Meest Barmhartig.” (Soerat al-Ahzaab: 59)

  “En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun Khimaar (een kledingstuk waarmee de vrouw haar hoofd, hals, nek en oren mee bedekt) over hun Djayb (opening van de kraag) dragen.” (Soerat an-Noer: 31)

  “En blijft in jullie huizen en vertoont jullie aantrekkelijkheden niet zoals in de vroegere tijd van de onwetendheid werd gedaan.” (Soerat al-Ahzaab: 33)

  Er bestaat geen twijfel over dat het niet dragen van de hidjaab behoort tot de grote zonden omdat de Profeet (vrede zij met hem) in de volgende overlevering waarschuwt voor een strenge bestraffing voor de vrouwen die hun aantrekkelijkheden openlijk tonen, hij (vrede zij met hem) zei: “Twee groepen inwoners van het Vuur heb ik (in mijn tijd nog) niet gezien: ,,Een volk met zwepen, als de staarten van de koeien, waarmee zij de mensen slaan. En vrouwen die gekleed doch naakt zijn. Heupwiegend en anderen hiertoe (ook) brengend. Hun hoofden zijn als de bulten van wiegende kamelen. Zij zullen het Paradijs niet binnentreden en zij zullen haar geur niet ruiken ook al is haar geur, waarlijk, van zo en zo een afstand te ruiken.” De betekenis van 'gekleed doch naakt' is dat zij kleding dragen die een deel van het lichaam bedekt en een ander deel onbedekt laat, of zij dragen doorzichtige kleding. Deze zaken worden verafschuwd door Allah en Zijn Boodschapper (vrede zij met hem).

  Op basis van het voorgaande wordt het duidelijk dat het voor de volwassen moslimvrouw verplicht is om haar aantrekkelijkheden te bedekken en niet te tonen aan vreemde mannen.

  Uit het bovenstaande kunnen wij zien dat de hijaab van de vrouw geen religieus symbool of politiek logo is, maar een Goddelijk gebod en een religieuze plicht waaraan de moslimvrouw zich dient te houden, ongeacht het land of de plek waar zij zich bevindt.

  Dit is een persoonlijke nakoming waarmee zij niemand tot last is.
  Niemand heeft dan ook het recht om haar de hijaab te ontnemen en te verbieden, onder welk voorwendsel of excuus dan ook. Het is niet toegestaan voor de moslimvrouw om hieraan gehoor te geven. Zij dient zelfs weg te blijven van die plaatsen waar zij verplicht wordt om haar hijaab af te doen, ongeacht of dit nu op school, universiteit of op de werkplek is.

  “En het past een gelovige man en een gelovige vrouw niet, wanneer Allah en Zijn Boodschapper een zaak hebben besloten, om een andere keuze te maken betreffende hun zaak.”(Soerat al-Ahzaab: 36)

  “De woorden van de gelovigen wanneer zij naar Allah en Zijn Boodschapper opgeroepen worden, opdat hij onder hen oordeelt, zijn slechts dat zij zeggen: ,,Wij horen en wij gehoorzamen.” En zij zijn degenen die welslagen. En wie Allah en Zijn Boodschapper gehoorzaamt en bang voor Allah is en Hem vreest: zij zijn degenen die de overwinnaars zijn.”(Soerat an-Noer: 51-52)
   
 6. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  [​IMG]

  Hijaab of ħijāb (حجاب), bekend als een islamitische hoofddoek, betekent in het Arabisch "bedekken" (werkwoord) en is gebaseerd op het woord حجب (ħajaba) dat "zich sluieren, zich bedekken, verbergen of dekking zoeken" betekent. Het woord gebruikt in de Koran voor hoofddoek is khimār (خمار).In sommige Arabische en westerse landen refereert het woord hijaab aan het bedekken van het hoofd en lichaam, maar voor Islamitische geleerden heeft de hijaab een bredere betekenis in de zin van zedelijk, kuis, behoudend of fatsoenlijk.
   
 7. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Andere religie en de Hijab:

  Christendom

  Hoofddoeken in de vorm van een sluier, tulband of een doek om het hoofd worden in verschillende Bijbelverzen genoemd.
  Tot het Tweede Vaticaans Concilie was het vrouwen verplicht hoofdbedekking te dragen in een katholieke kerk. Dit gebod vindt zijn oorsprong in de Eerste brief van Paulus aan de Korintiërs 11, vers 5 en 6 ("Maar iedere vrouw, die blootshoofds bidt of profeteert, doet haar hoofd schande aan..."). Tegenwoordig wordt de hoofddoek nog gedragen door een aantal vrouwen in Noord-Europa en Noord-Amerika. In Tridentijnse Missen (de buitengewone vorm van de Romeinse ritus) dragen de vrouwen nog steeds een sluier of een hoofddeksel, al is dit niet meer verplicht. In Zuid-Europese en Latijns-Amerikaanse landen draagt men nog vaak een hoofddoek in de kerk en dan vooral de mantilla die uit zwarte kant vervaardigd is. In Azië wordt vooral de witte kanten versie gedragen.Ook binnen enkele protestantse gemeenschappen is het dragen van een hoofddeksel nog gebruikelijk. Doorgaans was en is dit Bijbelse gebod opgelost door het dragen van een hoed.

  In de christelijke iconografie is een sluier het symbool van de kuisheid, net als in beeldhouwwerken van gotische kerken.[1]De hoofddoek als symbool van kuisheid in de katholieke en christelijke traditie is nog te zien in hedendaagse bruids- en eerste communiekleding.


  Jodendom

  Volgens de Kethuboth, fol. 7, kol. 1., moet men van de vrouw scheiden en verliest de vrouw haar huwelijksdeel als zij buiten verschijnt met haar hoofd onbedekt.Orthodox-joodse vrouwen dragen dan ook vaak een hoofddoekje. In het orthodoxe jodendom bedekken vrouwen vanaf het huwelijk hun haar; ongetrouwde meisjes doen dat niet. Gescheiden vrouwen blijven hun haar wel bedekken. Joodse vrouwen kunnen kiezen tussen een pruik of hoofddoekje; sommigen dragen een pet of hoedje. Er zijn verschillende graden van striktheid: aan de ene extreme kant staan de enkele bewegingen die enkel zwarte hoofddoeken toestaan die elk haar bedekken, en aan de andere kant staan de bewegingen die ook een hoofdbedekking goedkeuren die niet al het haar bedekt.


  Sikhisme

  In 1699 voerde Gobind Singh (1666–1708), de tiende en laatste menselijke goeroe, bepaalde godsdienstige praktijken in die voor de sikhs fundamenteel zijn geworden. Hij introduceerde het dragen van de turban, het dragen van een dolk en de regel dat het haar en baard nooit geknipt mogen worden. Het lange haar wordt bedekt door een hoofddoek, een zogenaamde tulband.

  Oude Egypte

  Een nemes is een hoofddoek die door farao's in het oude Egypte werd gedragen en waarmee ze hun goddelijkheid wilden tonen. Het dragen ervan was ook enkel voorbehouden aan farao's.Niet-religieuze hoofddoekenDe hoofddoek is in Nederland en minder vaak ook in België een veel voorkomend kledingstuk bij autochtone vrouwen bedoeld om het hoofd te beschermen tegen de regen. Ook als onderdeel van klederdracht komt de hoofddoek nog voor. Een voorbeeld hiervan is de Zeeuwse kap. Bij klederdracht zijn echter wel religieuze factoren van invloed geweest.
   
 8. Allah heeft nooit gezegd dat wij elkaar niet mogen bekijken tussen navel en knieën: dat hebben alleen enkele gefrustreerde mannen beweerd.:)
  En dus moeten we daar geen rekening mee houden.
   
 9. Neen, ik snap u niet
   
 10. Allah heeft nooit gezegd dat wij elkaar niet mogen bekijken tussen navel en knieën.
  Dat is uitgevonden door oude gefrustreerde mannen.

  Toen God Adam en Eva heeft geschapen - die trouwens in hun blootje rondliepen-, heeft Hij niet gezegd: je mag elkaar niet bekijken tussen navel en knieën!
  Hij heeft een ander gebod opgelegd (de appel, weet je nog?).

  Oude gefrustreerde mannen zouden beter hun mondje dicht houden. En als ze dat niet kunnen: moeten jonge mensen daar zeker niet naar luisteren.
   
 11. Je bent klaarblijkelijk een man en je legt de vrouwen nogal wat verplichtingen op.
  En wie heeft die verplichtingen uitgevonden?
  Wat zijn nu de verplichtingen van de man?
   
 12. Hand in hand

  Hand in hand Guest

  De oude Belgen woonden in paalwoningen.
  Maar dat is al lang afgeschaft.

  Ook de andere oude gebruiken werden al lang afgeschaft.
  Maar misschien heeft u dat nog niet gemerkt.

  We zijn ondertussen in 2015 goede vriendelijke vriend.
  Als u dat zou wensen gaan we samen eens hand in hand een wandeling maken om de nieuwe wereld te ontdekken.
   
 13. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Wij?

  Ben jij Moslim?

  Lees de koran of de tekst die je citeerde nog eens :)

  Dan zul je achterkomen dat je het verkeerd hebt.
   
 14. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  En ik heb het nog wel inhoudelijk voor je voorgekauwd.

  Wat snap je niet?
   
 15. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Haal die emmer van je hoofd vriendelijke vriend!
   
 16. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46

  Mensen van het Boek hebben er sport van gemaakt om dingen krom te maken wat recht is.
  De goddelozen doen het niet beter op.

  Welke van de twee hoor je bij?
   
 17. De Profeet (Allah dus) had respect voor de mensen van het Boek.
  U niet dus?
  Bent u hoger verheven dan?

  ps: gaan we een boekje open doen over moslims die de dingen krom maken ... of doden en doden en doden..?
   
 18. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Hallo vriendelijke vriend(in)

  Ten eerste is de profeet geen Allah, dat bedoel ik nou met krom maken wat recht is!
  De profeet had tot een bepaalde tijd respect voor de mensen van het boek totdat de mensen van het boek een complot tegen hem vergaarden.

  Kom met bewijzen als je waarachtig bent! Dan doe ik dat ook!

  En neen vriendelijke vriend(in), ik voel me nooit boven iemand verheven, laat staan tegenover mijn Geliefde profeet en/of mijn Geliefde Almachtige Allah! U laat zich leiden door emoties en stelt vreemde vragen.

  Kijk wat Almachtige Allah over de mensen van het boek vertelt. Dus daar gaat uw fantasie.

  Soerat (Hoofdstuk) 3 Het Huis van Imraan

  98. Zeg: "O, mensen van het Boek, waarom verwerpt gij de tekenen van Allah, terwijl Allah ziet hetgeen gij doet?"
  99. Zeg: "O, mensen van het Boek waarom houdt gij de mensen af van het (rechte) pad van Allah en wenst gij het krom te maken, terwijl gij er getuige van zijt? Allah is niet onachtzaam over hetgeen gij doet.

  100. O gij die gelooft, als gij sommigen hunner wie het Boek is gegeven gehoorzaamt, zullen zij u weer tot ongelovigen maken, nadat gij hebt geloofd.
  101. Hoe kunt gij verwerpen, terwijl u de tekenen van Allah worden voorgedragen en Zijn boodschapper onder u aan wezig is? En hij, die zich aan Allah vasthoudt, is inderdaad naar het rechte pad geleid.
  102. O gij die gelooft, vreest Allah zoals het behoort en sterft niet, tenzij gij Moslim zijt.
  103. En houdt u allen tezamen vast aan het koord van Allah en weest niet verdeeld en gedenkt de gunst van Allah, die Hij u bewees toen gij vijanden waart en Hij uw harten verenigde, zo werdt gij door Zijn gunst broeders en gij waart aan de rand van een vuurput en Hij redde u er van. Zo legt Allah u Zijn geboden uit opdat gij zult worden geleid.
  104. En laat er een groep onder u zijn die tot goedheid aanspoort en tot rechtvaardigheid maant en het kwade verbiedt; dezen zijn het die zullen slagen.
  105. En weest niet als degenen, die verdeeld waren en van mening verschilden nadat de duidelijke bewijzen tot hen waren, gekomen. Voor hen zal er een zware straf zijn.
  106. Op den dag, waarop sommige gezichten verlicht en andere gezichten verduisterd zullen zign. Wat hen betreft, wier gezicht verduisterd zal zijn: "Hebt gij verworpen, nadat gij hadt geloofd? Ondergaat dan de straf, omdat gij placht te verwerpen".
  107. Maar degenen wier gezicht verlicht zal zijn, dezen zullen Allah's barmhartigheid smaken; daarin zullen zij verblijven.
  108. Dit zijn de tekenen van Allah welke wij u naar waarheid voordragen; Allah wenst de werelden geen kwaad toe.
  109. En aan Allah behoort al hetgeen in de hemelen en al hetgeen op aarde is en tot Allah worden alle dingen teruggebracht.

  110. Gij (Moslims) zijt het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; gij gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in Allah. En, indien de mensen van het Boek hadden geloofd, zou het zeker beter voor hen zijn geweest. Sommigen hunner zijn gelovigen, maar de meesten hunner zijn overtreders.

  111. Zij kunnen u niet schaden, alleen enige moeilijkheid bezorgen en als zij tegen u vechten zullen zij u spoedig hun rug tonen. Dan zullen zij niet worden geholpen.
  112. Waar zij zich ook bevinden, worden zij door vernedering getroffen, tenzij zij een verbond met Allah of een verbond met andere volkeren hebben. Zij keerden terug met Allah's toorn en werden door armoede getroffen. Dat kwam, doordat zij de tekenen van Allah verwierpen en de profeten onrechtvaardig doodden. Dat kwam, doordat zij ongehoorzaam waren en (zijn gebod) overtraden.
  113. Zij zijn niet allen gelijk. Onder de mensen van het Boek is een oprechte groep, die het Woord van Allah in de uren van de nacht opzegt en zich met het gelaat ter aarde werpt.
  114. Zij geloven in Allah en de laatste Dag en gebieden het goede en verbieden het kwade en wedijveren met elkander in goede werken. Dezen behoren tot de rechtvaardigen.
  115. En het goede dat zij doen, zal niet worden ontkend en Allah kent de Godvrezenden.116. Voorzeker, degenen die verwerpen hun bezittingen noch kinderen zullen hun iets kunnen baten tegen Allah en dezen worden de bewoners van het Vuur. Zij zullen daarin verblijven.
  117. De gelijkenis van hetgeen zij voor het tegenwoordige leven besteden is als de wind, gepaard aan een hevige koude, die de oogst treft van een volk, dat zichzelf onrecht heeft aangedaan en deze vernietigt. En Allah had hun geen onrecht aangedaan, maar zij doen zichzelf onrecht aan.
  118. O gij die gelooft, neemt buiten uw volk geen ander tot intieme vrienden; zij zullen niet in gebreke blijven u te benadelen. Zij houden van leedvermaak. Nijd laten zij blijken en wat hun innerlijk verbergt is nog erger. Wij hebben u onze geboden duidelijk gemaakt, indien gij ze wilt begrijpen.
  119. Ziet, gij hebt hen lief, maar zij hebben u niet lief. En gij gelooft in het gehele Boek; wanneer zij u ontmoeten zeggen zij: "Wij geloven." maar wanneer zij alleen zijn, bijten zij op hun vingertoppen van razernij over u. Zeg: "Sterft in uw razernij." Waarlijk, Allah weet goed wat in de harter is.
  120. Als u iets goeds overkomt verdriet het hen en als u iets kwaads overkomt verheugen zij zich er over. Maar, indien gij geduldig blijft en God vreest, zullen hun plannen u in het geheel niet schaden; voorzeker, Allah weet hetgeen zij doen.
   
 19. el Nadoriaan

  el Nadoriaan Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  20 augustus 2015
  Berichten:
  144
  Likes:
  46
  Dus..............doe uw boekje maar open en spreek vrij moedig en dapper :)
   
 20. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Mijn broeder el Nadoriaan..

  Jouw schrijven heeft mijn dag helemaal (ten top!) goedgemaakt.
  Een korte, maar krachtige, to-the-point respons met, in mijn optiek, een grote mate van humor.

  Bedankt !!
   
Laden...

Deel deze pagina