1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Allochtonen halen hun partner minder vaak uit het buitenland

Topic in 'Nieuws Nederland' gestart door Allochtoon: 24 oktober 2012.

 1. Allochtoon

  Allochtoon Guest

  Steeds meer Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst trouwen een partner die al in Nederland woont. Daardoor neemt het aantal migratiehuwelijken af. Die trend signaleert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  In 2002 haalde in bijna de helft van de gevallen een Turkse of Marokkaanse Nederlander zijn huwelijkspartner uit het buitenland. Tien jaar later doet nog maar één op de zes dat. Voor een geschikte partner kijken de meesten nog wel in eigen kring. 80 procent van de Nederlanders van Turkse of Marokkaanse afkomst kiest een partner van dezelfde herkomst.

  Uit het onderzoek blijkt verder dat tweedegeneratieallochtonen veel minder vaak trouwen met iemand uit het buitenland dan hun ouders. Onder Marokkanen is het aandeel migratiehuwelijken onder de eerste generatie met 23 procent ruim twee keer zo groot als onder de tweede generatie.

  In 2011 zijn in Nederland 33,8 duizend allochtonen getrouwd. Hiervan waren er in totaal 2,8 duizend een migratiehuwelijk, oftewel 8,3 procent. Dat is iets minder dan in de twee jaren daarvoor en flink minder dan in 2002, toen het aantal migratiehuwelijken op 20 procent lag. Niet-westerse allochtonen halen hun partner veel vaker (12,3 procen) uit het buitenland dan westerse allochtonen (2,8 procent).

  AD
   
 2. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Aan de hand van cijfers, feitelijke bevindingen, kan men inderdaad het een en ander concluderen.
  Maar ook niet onbelangrijk om te weten is, hoe het komt dat deze cijfers zijn zoals ze zijn en wat hier zoal aan ten grondslag ligt.
  Of hieraan ten grondslag zou kunnen liggen, maar zonder een vorm van speculatie.
  Puur en alleen gebasseerd op onderzoek.
   
Laden...
Focus Forum Datum
Salaheddine onderzoekt hoe haagse politie met 'allochtonen' omgaat Nieuws Marokko 22 september 2015
Allochtonen hebben vaker burn-out Nieuws Nederland 20 mei 2014
Bewoners duindorp pesten allochtonen weg Nieuws Nederland 20 april 2014
Allochtonen lopen weg bij pvda Nieuws Nederland 4 maart 2014
Vrijwel geen allochtonen in top bedrijven nederland Nieuws Nederland 28 december 2013

Deel deze pagina