1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Allochtone dader wordt harder gestraft

Topic in 'Nieuws Nederland' gestart door Prendu: 29 januari 2015.

 1. Prendu

  Prendu Administrator Bladna-team

  Lid sinds:
  26 september 2011
  Berichten:
  844
  Likes:
  227
  Allochtone daders worden harder gestraft dan autochtone daders. Ze moeten vaker de cel in en ook de duur van de gevangenisstraf is langer. Dat blijkt volgens Trouw uit onderzoek door de Universiteit Leiden.

  De universiteit analyseerde in opdracht van de Raad voor de Rechtspraak 110.000 strafdossiers uit de periode 2005 tot en met 2007. Verder spraken onderzoekers met 1500 gedetineerden die zich in het huis van bewaring moesten melden.

  Een van hun bevindingen was dat een in Nederland geboren verdachte bij gekwalificeerde diefstal (waarbij bijvoorbeeld wapens zijn gebruikt) 7 procent kans had op een celstraf. Turkse en Antilliaanse Nederlanders daarentegen hadden bij een vergelijkbaar delict een kans van 11 procent.

  De onderzoekers adviseren de Raad voor de Rechtspraak om nader onderzoek te doen naar de etnisch gerelateerde verschillen. De belangenorganisatie van rechters geeft hier gehoor aan.

  AD
   
  Harmanus vindt dit leuk
 2. Tahar313

  Tahar313 Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  15 november 2016
  Berichten:
  128
  Likes:
  9
  Wanneer hiervan daadwerkelijk sprake is dan ben ik geneigd te zeggen, dat er dan helemaal niets klopt van het rechtsysteem in Nederland.
  Ook de rechterlijke macht heeft zich wel degelijk te houden aan het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering.
  Concreet komt dit dan hierop neer, dat een rechter voor hetzelfde delict dezelfde rechterlijke uitspraak dient te doen.
  Dus hoe dit mogelijk is, zonder dat de heren en dames advocaten de rechter hierop wijzen, per slot van rekening zijn zij o.a.verantwoordelijk dat de rechtsgang zo juist mogelijk verloopt, is mij een raadsel.
   
Laden...
Focus Forum Datum
Salaheddine onderzoekt hoe haagse politie met 'allochtonen' omgaat Nieuws Marokko 22 september 2015
Marokkaan is 'allochtone-ondernemer van het jaar' in italië Nieuws Marokko 27 juni 2015
Allochtonen hebben vaker burn-out Nieuws Nederland 20 mei 2014
Bewoners duindorp pesten allochtonen weg Nieuws Nederland 20 april 2014
Allochtonen lopen weg bij pvda Nieuws Nederland 4 maart 2014

Deel deze pagina