1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
  Dismiss Notice

Aangifte tegen moslimrapper na discriminerende teksten in nederland

Topic in 'Marokkaanse muziek' gestart door Webber: 5 mei 2014.

 1. Webber

  Webber Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  29 maart 2012
  Berichten:
  133
  Likes:
  5
  De Brabantse rapper Ismo lanceerde op Youtube zijn eerste single 'Eenmans', maar dat is bepaald niet bij iedereen goed gevallen. In het nummer krijgen homoseksuelen en joden er op niet mis te verstane wijze van langs. Er is naast waardering een golf van kritiek neergedaald op de Bredanaar. De video, die sinds drie dagen op Youtube te zien is, is al meer dan 100.000 keer bekeken. tegen de rapper is aangifte gedaan door Lars Hobma, een homoseksuele jongen (19) die dat deed namens een facebookgroep die zich Bredaas belang noemt.  Hobma werd na het bekendmaken van de de aangifte meteen tientallen malen bedreigd, door 'fans' van Ismo. 'Ik moest branden in de hel en werd voor hoerenzoon en flikker uitgemaakt. Dat zijn natuurlijk geen leuke berichten. Zeker niet als je voor een beter Breda probeert te strijden', aldus Hobma op de site van Omroep Brabant.

  Tirade
  In de video, die geschoten is in Breda, de woonplaats van de rapper, gaat Ismo (echte naam: Ismael Houllich) vocaal tekeer tegen Joden en homoseksuelen: 'Haat joden meer dan nazi's'. En even verderop: 'flikkers' geen hand geven en niets anders te geloven behalve de Koran. Niemand kan Ismo breken, 'behalve God'. En geld? 'Dat wil ik showen aan mijn enemies.'

  Naast waardering van fans, zijn er veel mensen die zich storen aan de teksten van de rapper. 'Ik mag toch hopen dat hier een aantal advocaten op staan,' is te lezen op Twitter. Ook in de commentaren onder de video op Youtube zijn veel negatieve reacties te lezen.

  'Geen racist'
  De Bredase rapper zegt zich te beroepen op de vrijheid van meningsuiting.Tegen Omroep Brabant zegt hij 'geen racist te zijn'. Hij vindt dat zijn teksten worden verdraaid door critici: Ik bedoel met 'flikkers' helemaal geen homoseksuelen en met 'joden' lang niet alle joden. Mijn echte fans weten dat.'

  Hij reageert op Youtube ook op deze kritiek: 'Sommige mensen hoor ik praten over racisme omdat ik zeg ik haat die joden, maar ik zeg bewust die joden. Daarmee verwijs ik na de zionistische joden die de andere joden een slechte naam geven precies zoals sommige mensen met de islam doen'.

  'Ziekere dingen'
  De rapper lijkt niet van zins, ook maar iets terug te nemen van de tekst van 'Eenmans' Op twitter zegt hij: 'Er komen alleen maar ziekere dingen aan, dit jaar is van mij.' Ismo heeft nog niet gereageerd op de bedreigingen die aan het adres van Hobma zijn gedaan.

  AD
   
 2. Triangle

  Triangle Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  21 oktober 2013
  Berichten:
  250
  Likes:
  77
  De titel van dit artikel slaat werkelijk nergens op.
  WAT is er islamitisch aan deze rapper?? Waarom word hij zo genoemd??
  Als Lange frans in het nieuws komt dan word toch ook niet gezegd een christelijke rapper!!


  De media doet gewoon doelbewust mee met de hetze tegen moslims.
   
  Sidi Moha vindt dit leuk
 3. Typisch

  Typisch Guest

  Omdat het typisch is voor Islamieten om tegen homo's en Joden te zijn en dit vanuit het Islam-geloof wordt gevoed.
   
 4. Triangle

  Triangle Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  21 oktober 2013
  Berichten:
  250
  Likes:
  77
  Racist
   
 5. ritatech

  ritatech Guest

  upppppppppppppppppppppppppp
   
 6. Sidi Moha

  Sidi Moha Verslaafde bladnetter

  Lid sinds:
  31 mei 2014
  Berichten:
  90
  Likes:
  84
  Wilders wordt aangeklaagd wegens het kweken van haatgevoelens jegens moslims. De rapper snelt hem te hulp door het haatvuur jegens joden en homosexuelen aan te wakkeren. Beiden, Wilders en de rapper, beroepen zich ook op vrijheid van meningsuiting. De rapper verdedigt zich door te stellen dat hij met joden zionisten bedoelde (alsof dat een openbaring is), en door homosexualiteit aan de islam te koppelen (alsof de islam hem een vrijbrief voor haat geeft). Wilders is uit op macht, de rapper op populariteit. Terwijl beiden in troebel water roeren, kijken het christendom èn de islam verongelijkt toe.
   
  Harmanus vindt dit leuk
Laden...

Deel deze pagina