1. Welkom op bladna.nl, het forum van Marokkanen in de wereld. Neem even de tijd om je in te schrijven en kom gezellig met ons praten.
    Dismiss Notice

Hercha

Topic in 'Marokkaanse recepten' gestart door madalena: 6 februari 2015.

  1. madalena

    madalena Verslaafde bladnetter

    Lid sinds:
    14 april 2013
    Berichten:
    2.280
    Likes:
    1.179
    salam

    HARSA (GRIESMEELKOEK)
    500 g semoule 2 eetl. suiker zout 50 g gesmolten boter 4 eetl. olie lauwwarm water extra semoule Bereiding : Meng in een kom de semoule met de suiker, snuf zout, de gesmolten boter en de olie. Giet er een scheutje water bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Bestrooi het met een beetje semoule en vorm een deegbal. Druk deze plat en strooi er steeds wat semoule overheen om kleven te voorkomen. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dik. Bak hem in een Marokkaanse koekenpan (farah) goudbruin. Serveren : Serveer de harsa met boter en olijfolie. De harsa kan voorgesneden opgediend worden.
     
    Harmanus vindt dit leuk

Deel deze pagina